Marmeladov

Marmeladov

I'M ON IT

AktuelltPosted by Linda Fri, September 20, 2013 19:12:35

Fasaväckande rön rullar in över stad och land. De föräldrar som tidigare skrutit om hur tidiga deras barn är med att prata, rulla (rullning var något som inte förekom när barn jämfördes med varandra på sjuttiotalet, men som nu anses oerhört viktigt) och läsa, skakas nu i märg och ben. En finsk-amerikansk studie gör gällande att tidig språkutveckling leder till ökad risk för tidig alkoholdebut samt ökat drickande hos tonåringar. Det är bara att slå ihop godnattsagan och knipa näbb när barnet frågar vad det där, och det där, och det där är för bokstav. Det är deras framtida alkoholvanor man har i sina händer!

http://spraktidningen.se/blogg/tidig-sprakutveckling-ger-tidigare-alkoholdebut

Det ska visserligen påpekas att språkvirtuoserna tydligen inte löper ökad risk att hamna i alkoholmissbruk. Men vem vågar chansa?

Den som förfasar sig över dåligt språk kan dock i viss mån sluta gnissla tänder. Ju fler syftningsfel och särskrivningar, desto färre tidiga tonårsfyllor (i alla fall om det är så att de som är tidiga med språk också är duktiga på språk när de blir äldre). Och vi som skrattar så tårarna rinner åt skumma bananer, nackade papegojor och klockor som återfås mot beskrivningar av Kurt, kan ju nu glädjas åt att en hel armé av flugor slås ihjäl med en enda smäll. Vi lever längre (av allt skrattande åt språkgrodor) och tonåringar dricker mindre vilket i sin tur leder till en drastisk minskning av diverse alkoholrelaterat elände.

Låt oss njuta av en klassisk lista:

- En länstol som i många år tillhört en revisor med stoppning i sitsen och överdrag på ryggen säljes på grund av dödsfall.

- Frysbox, 2 år, i nyskick, lagom till 2-3 personer.

- Gul nackad papegoja till salu.

- Äldre dam eller herrcykel köpes billigt.

- Klocka upphittad, återfås mot beskrivning av Kurt.

- Promenadkäpp borttappad av herre med silverknopp i ändan.

- Person som kan ta hand om hästar som inte röker eller dricker.

- Lägenhet med utsikt över grönområde och parkettgolv.

- Fin trea med balkong utan insikt.

- Liten stuga i Sälenfjällen med bastu på 65 kvadratmeter.

- Mindre charmigt hus till salu.

- Halva priset på kläder som avdrages i kassan

För den som vill ha mer, rekommenderas denna underbara sida:

http://www.avigsidan.com/

Apropå lustigheter såg jag filmen Movie 43, som är en gastkramande orgie i hysteriskt dålig smak. Den har sågats grundligt, och kritiker sliter sitt hår för att lista ut hur storheter som Kate Winslet, Naomi Watts, Richard Gere och Hugh Jackman har kunnat ställa upp. Nåväl - hur mycket man än förfasas tror jag att de flesta inte kan låta bli att skratta då och då. Det finns något för alla. Själv tyckte jag att den roligaste minuten var mellan 6:35 och 6:52 i klippet nedan (jag rekommenderar endast de med kiss- och bajshumor att se hela klippet, ni andra bör – med ljusets hastighet - klicka fram till 6:35).

Jag vet inte riktigt varför jag skrattade så åt repliken vid 6:51, från personen i Mini Coopern. Kanske för att det hela var en så målande metafor för livet självt, i all sin absurditet. Först får man vindrutan täckt av skit, men ganska snart tar man tag i situationen med ett lakoniskt ”I’m on it”. Vad annat kan man göra?