Marmeladov

Marmeladov

HOLD YOUR HORSES

AktuelltPosted by Linda Sat, August 24, 2013 17:20:33

Först måste vi prata om den kvinna från Tanzania som är ett bollgeni av rang!


Ridsporten klagar över medias favorisering av vissa sporter (som gammal gymnast kan jag påpeka att även gymnaster klagat genom åren). Trots mästerskapsmedaljer (nu senast ett brons i EM i hästhoppning (22/8)), rapporteras det hellre om att Zlatan har ätit glass och ska sälja ett hus. Särskilt på sportsiter som Aftonbladet och Expressen. Det tog närmare en timme innan Aftonbladet ens hade en liten notis om bronset i hästhoppning.

Folk är förstås intresserade av olika sporter – säkerligen speglat av vilka sporter som har flest utövare i ett land. Ser man till utövare i Sverige, är topplistan för män (i fallande ordning) fotboll, innebandy, golf, ishockey och skytte. Bland kvinnor: gymnastik, fotboll, ridsport, friidrott och golf. När det gäller åskådare, så är topplistan följande: ishockey, fotboll, bilsport, innebandy, handboll. Ridsport kommer först på sjätte plats. Vissa tycker dessutom att aktiviteter som skytte, motorsport och ridsport inte ens bör falla under kategorin sport. För den egna sinnesfridens skull, torde det emellertid vara bäst att i sportsammanhang anamma mottot ”lev och låt leva”. Det vill säga, att man tittar på det som intresserar en och lägger tid på saker som skänker en glädje, istället för på att försöka eliminera vissa aktiviteter från sportkategorin. Och om man verkligen gnisslar tänder när en ryttare får Jerringpriset, så får man väl se till att dra ihop en röstningskampanj för sin egen älsklingssport till året därpå. Eller acceptera att vissa sporter helt enkelt är större än man trodde (som någon skrev ”jag känner inte en enda som håller på med ridsport, hur fan kunde RGB (ryttare) få Jerringpriset?” – en logik som får en att famla efter att något att hålla i). Nåväl.

Det är ju fullt rimligt att man ger utrymme i förhållande till popularitet. Är då hästmänniskornas gnäll verkligen befogat, utifrån detta perspektiv? Med tanke på att ridsporten bara är tredje största sport bland kvinnor, och kommer först på sjätte plats när det gäller åskådare. Låt oss se!

Morgonen efter att landslaget i hästhoppning har tagit brons i EM, och man är sugen på att läsa mer – kanske hitta några fina bilder eller intervjuer, så får man först scrolla sig förbi följande:

Svennis har blivit lurad på 100 miljoner. Det är den första rubriken. Även den andra rör denne arme man. Han måste sälja lyxherrgården! Skakad rullar man vidare, och undrar hur det ska gå. Kommer han att ha tak över huvudet?

Därefter får vi veta att det finns något sorts HOT mot Jamaica. Det blir kanske inget OS eller VM! Eftersom jag verkligen ville till hästarna innan jag klickade på något annat, brydde jag mig inte om att ta reda på vari detta hot bestod. När jag nu skulle kolla, fanns artikeln inte kvar, men vi får väl anta, att det inte var något som rörde landet Jamaica som helhet.

Nästa rubrik kom från en blogg som heter Silly Season (fotboll) som uppjagat informerar om oss att någon eller något ”kan ta över efter Nanne”.

Därefter ska Murray erkänna och vara ärlig om en sak.

Nästa rubrik handlar om en Granqvist, vars nya lön är 25 miljoner. Någon i allsvenskan har dessutom gjort succé tack vare en så kallad modellmetod. Enligt en Bergström kan det sluta som årets affär. Norrköping - Djurgården 2-3.

Sen kommer rubriken ”Protesterna vi aldrig glömmer”. Självfallet måste detta ligga ovanför ridsportens brons! Det här är ju något som verkligen måste präntas in i varje sportintresserad individ! Här kan vi läsa om allt från knutna nävar till målade naglar, som ju skänker inlägget en viss aktualitet.

Därefter ett inlägg om DN-galan, som pågick samtidigt som hästhoppningen.

Följt av en PL-veteran som skriver om ett dödsbesked.

Bollsport är stort, och förtjänar förstås all utrymme den kan få. Efter inlägget om PL-veteranen kan vi läsa om EN KVINNA FRÅN TANZANIA SOM ÄR ETT BOLLGENI AV RANG! (6 träffar på google!)

Sen är det åter dags för Silly Season. Denna gång handlar det om kupper. En av de värsta kupperna någonsin, handlar det om!

Vilket följs av ett inlägg om svenska cupen. ”Svenska cupen: svårt, pinsamt och onödigt”. Och en rapport om en ny Leksands-seger.

Och så visar det sig att REAL HAR GJORT EN DUNDERTABBE! Herregud! Vet ni vad de gjorde? Jo, de presenterade Bale! (”Reals dundertabbe: presenterade Bale”). Man börjar skruva på sig. Även om fotboll är en gigantisk sport – är det inte lite VÄL mycket fokus på fotboll?

Men nej, strax efter Reals dundertabbe kommer att avbrott. Mer om DN-naglarna, förlåt, DN-galan. Emma Green-Tregaro är trött på grund av nageluppståndelsen. Det kan ha varit det som gjorde att hon rev ut sig tidigt. Civilkurage tar på krafterna.

Sen kommer en rapport från EL-kvalet. EL-kvalet? En googling i efterhand informerar mig om att det handlar om european league (duh!). Elfsborg har tydligen blivit vilselett av förbundet. Mera fotboll!

Vid det här laget är man ju så uppe i varv av alla miljoner, kupper, vilseledningar, missar och pinsamheter att man alldeles har glömt bort vad det var man letade efter. Och en vag ”Hänt i veckan”-eftersmak börjar göra sig gällande, efter alla dessa miljoner och psykologiskt elände.

Men så kommer det faktiskt en häst till slut. Och det var faktiskt bara ett tiotal av de rubriker som kom före, som rörde just fotboll.