Linda Johansson

Linda Johansson

Twitter:

https://twitter.com/LindaJohanssn

Inconceivable!

HopplöstPosted by Linda Thursday, July 26 2012 19:57:12

Hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner) lever i många länder under ytterst svåra omständigheter, och hotas till livet, vilket är både fruktansvärt och absurt. Lev och låt leva, vill man ropa. Låt alla göra som de vill, så länge de inte skadar någon annan.

Nu tas dock – i Sverige – krafttag mot sådana hemskheter. I Uppsalas Pride förbjöds till exempel det ondsinta FOLKPARTIET att gå med i paraden, eftersom de är för kapitalism. Vidare har man (verbalt, och med plakat, och vad som kanske kan kallas konstinstallationer) hånat och kastat glåpord efter en lesbisk polis, samt homosexuella militärer, som gått i förra årets Pridefestival i Stockholm.

Queer-begreppet är dock komplicerat. På engelska betyder queer konstig i någon mening – ”deviating from the expected or normal” http://www.thefreedictionary.com/queer , men så icke här, när det handlar om sexualitet (och politik). Tvärtom. Det är de som i dag anses ”normala”, med sin heterosexualitet och tendens att ringa polisen när vettvillingar invaderar ens hem, som är queer i ordets ursprungliga mening, alternativ patetiska - eller onda, vilket vi strax ska återkomma till.

Ja, vissa queerpersoner, åtminstone de som är vänster, anser att polisen är ”ondskan själv” (skreks åt en lesbisk polis under förra årets Pridefestival, se SvD 26/7). Men undrar ju i sitt stilla sinne vad polishatarna skulle göra om de någon gång blev attackerade (eller om de såg någon annan, exempelvis sina egna barn bli attackerade). Eftersom polisen är ondskan själv, måste väl även polisens metoder anses vara djävulens påfund, och därmed strikt förbjudna för en vänsterorienterad queerperson.

Ett alternativ är kanske att eliminera alla de som inte är vänster, eller – om man inte gillar våld – helt enkelt tvinga alla som inte är vänster att bli vänster, med olika sorters påtryckningar; till exempel genom att hävda att den som inte är vänsterqueer (eller åtminstone vänster) faktiskt är ond och förr eller senare kommer att bygga ett koncentrationsläger. Lite i samma anda som Darth Vader eller någon amerikansk sheriff, á George Bush: ”You’re either with us, or against us!” Är man inte vänster, så är man en ond, borgerlig polis. Även om man råkar vara homosexuell.

Eftersom alla som är vänster automatiskt är Goda och Snälla, skulle det inte finnas något behov av polis. Och tills den dag då alla har blivit vänster (det kan ju ta lite tid för de som är inbitet höger - det vill säga onda - och envetet maler om frihet och individualism, förlåt ondska) kanske man kan frakta ut dem på något fält, så de får arbeta sig fria från sina politiska vanföreställningar.  • Comments(2)//linda.lindasfilosofi.se/#post305