Linda Johansson

Linda Johansson

Twitter:

https://twitter.com/LindaJohanssn

Jättetråkigt

MarmeladovPosted by Linda Wednesday, April 25 2012 19:05:25

Allmännyttan är på väg att försvinna i Stockholms innerstad. Hyreslägenheter har omvandlats till bostadsrätter på löpande band under senare år, vilket leder till nästan onämnbara orättvisor.

”På Kungsholmen och Östermalm är läget katastrofalt”, säger hon i DN 25/4. No pun intended, får man anta.

”Det är omänskligt att de som ska serva IT-konsulterna, de som städar, diskar och serverar på restauranger, får bo i Enköping eller i bästa fall Upplands-Bro och pendla två timmar om dagen i vardera riktningen”, menar Ann-Margarethe Liv, Vänsterpartiets gruppledare.

Först trodde man att det handlade om just bostäder; att det blir svårt för exempelvis unga eller människor med dålig ekonomi att skaffa sig en bostad i just innerstaden. Men nej, det tycks handla om att dessa grupper tvingas bo i just Enköping och Upplands-Bro. Och det verkar ju orättvist.

Men något som verkar vara ett än större problem (än debatten om vilka yrkergrupper som kan tänkas förtjäna att pendla 4 timmar varje dag) är det här med sociala spänningar.

Ja, de sociala spänningarna och problemen riskerar nämligen att försvinna tillsammans med hyresrätternas omvandling. Och vad händer då? Ja, då blir det inte bara tråkigt, utan KANONTRÅKIGT, enligt Ann-Margarethe. Hon frågar sig om det verkligen är en stad fri från spänningar och problem vi vill visa upp för omvärlden.

Det finns emellertid hopp, beträffande den befarade kanontråkigheten. Barnen i Stockholm tycks nämligen leva farligt. Varje dag riskerar de liv och lem i stadens lekparker.

Så om nu avsaknaden av sociala spänningar och problem skulle göra Stockholm kanontråkigt, kanske de livsfarliga lekplatserna kan skänka lite hopp?  • Comments(1)//linda.lindasfilosofi.se/#post295