Linda Johansson

Linda Johansson

Twitter:

https://twitter.com/LindaJohanssn

The End is Nigh

FolkPosted by Linda Sunday, April 08 2012 17:28:22

I torsdagens (5/4) DN kunde man ta del av de mest fasaväckande uppgifter som tänkas kan, nämligen att barn nu får behandlas hur illa som helst.

En insändare från Eva Eriksson, 14, utgör fruktansvärd läsning, och det står fullständigt klart att måttet sannerligen är rågat. Nu måste vi agera. Tiden är kommen – the end is nigh – då vi skola samla alla våra krafter på det att våra ungdomar inte ska gå under och försvinna in i ett oändligt mörker av trasiga skor och för studentflak avstängda gator.

Fjortonåriga Eva berättar – känsliga läsare varnas – om när hon skulle gå till skomakaren. Denne tog glädjestrålande emot skor från tanten före och lovade – med ett leende på läpparna – att laga dem. Tydligen var det lustigt nog så att tanten och Eva hade EXAKT samma problem med EXAKT samma typ av skor. ”Ett precis likadant hål i en precis likadan sko”, skriver Eva.

Er puls stiger. Vad hände sedan? Visade det sig att skomakaren ingår i en liga som kidnappar unga svenska kvinnor, för att sälja dem som sexslavar? Misshandlade han Eva? Drogade han henne? Nej, något mycket värre. Han ville inte laga hennes skor.

Ja, ni läste rätt. INTE LAGA HENNES SKOR!

”Han ser irriterat på mina skor och förklarar kort och bestämt att det här minsann är något jag får göra själv och inget han tänker lägga ner tid på, att jag med lite ansträngning borde klara av det alldeles själv”, skriver Eva.

Man önskar sig visserligen fler uppgifter här, för det hela verkar ju en smula underligt. Ville inte skomakaren ha fler jobb? Var det verkligen exakt samma problem? Har Eva utelämnat någon ordväxling? Men vi säger att det gick till precis så. Att han av någon outgrundlig anledning inte ville hantera just Evas skor. Att Eva blev utsatt för någon sorts skodonism.

Ratad och förkrossad lämnade Eva skomakaren, skakad in i märgen. Skräckslagen såg hon sig om där hon strövade omkring på stadens gator och torg, och hon kände sig oerhört liten ”bland storstadens så många vuxna som lurar vid varje hörn”. Marken svajade, ty hennes grundvalar hade blivit rubbade. Världen var nu en annan; den värld som hon levt i hela sitt fjortonåriga liv, fullkomligt fri från minsta obehag, den fanns inte längre. Skomakaren hade krossat den. Dessutom regnade det. Det REGNADE!

Hon har en teori om att hon inte fick hjälp för att hon var klent byggd. Kan det vara så? Det vore ju förfärligt. Tänk om det är så! Att skomakare diskriminerar de klent byggda! Kanske är Eva i själva verket en så kallad whistleblower! Den första av de klent byggda som vågar blåsa i visselpipan och peka på oacceptabla förhållanden. För hon lär ju inte vara den första av de klent byggda som inte får hjälp av landets skomakare. Kanske har ingen vågat tidigare! Vågat sjunga ut, om hur det är att gå hem med sina trasiga skor, av den enda anledningen att man är klent byggd.

Det är inte riktigt klart. Och hennes eget fokus tycks dock ligga på det här med att det är just barn och unga som behandlas illa, inte de klent byggda med blå ögon. Men klart är, att vi måste kraftsamla, för så här kan vi inte ha det. Inte kan vi ha gatorna fulla av hålögda och desillusionerade fjortonåringar, för vem vet vad detta leder till i förlängningen.

Men det finns hopp. Dagens ungdomar är trots allt mycket initiativrika, och nu planeras en stormning av stadshuset, eftersom politikerna har bestämt att stänga av vissa gator i Stockholms city för studentflak. Anledningen är att trafiken korkar igen fullständigt under en månads tid, och att boende och företagare klagar på att folk väsnas, kastar saker och kissar från flaken.

Det är ju minst sagt upprörande. Först vägrar skomakarna att laga de ungas skor, och sen gör politiker så de inte kan skjuta fyrverkerier och kissa på förbipasserande människor! Ungdomarna har faktiskt kämpat jättehårt i skolan i tolv år, och då är väl det minsta man kan begära att de - vrålande och urinerande - ska få korka igen trafiken?

Stormningen av stadshuset administreras via en Facebookgrupp vid namn PROTESTLISTA MOT FLAKFÖRBUDET I STOCKHOLMS INNERSTAD. När 15 000 har anslutit sig till gruppen, ska stadshuset stormas.

När det gäller trafikkaoset, så sägs följande:

”Att trafiken blir kaos i innerstan under dessa 4 veckor hör till, det är därför det finns en tunnelbana!”

Och det har de ju fullständigt rätt i. Planen är att akut sjuka under fyra veckors tid ska fraktas till sjukhusen medelst tunnelbana, inte ambulans. Inga skrymmande varor ska heller komma in till innerstaden, annat än med tunnelbana. Det är faktiskt det minsta vi kan göra för våra ungdomar. De är ju trots allt vår framtid!  • Comments(1)//linda.lindasfilosofi.se/#post294